Ortho Communications & Science

Bibliotheek

Digitale Bibliotheek

Uw browser heeft cookies uitgeschakeld staan.
Dit betekent dat u geen gebruik kunt maken van de functies van deze site of bestellingen kunt plaatsen. Om dit op te lossen dient u cookies aan te zetten of een andere browser te gebruiken die deze wel aan heeft staan.

Download google Chrome
Download Firefox

Login

Om alle artikelen volledig te kunnen lezen dient u ingelogd te zijn.
Wachtwoord vergeten?
Nog geen toegang? »

  

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrieven.


Lees hier onze persberichten.

Groene thee bevordert zelfredzaamheid

Wie veel groene thee drinkt, functioneert op zijn oude dag beter. Dit blijkt uit een Japanse studie.

De onderzoekers volgden bijna 14.000 Japanse vijfenzestigplussers. Aan het begin van de studie in het jaar 2006 werd met behulp van vragenlijsten informatie verkregen over de consumptie van groene thee en andere leefstijlgewoonten. Tevens werd gedurende een periode van 3 jaar de zelfredzaamheid gevolgd. Er werd bekeken hoe de ouderen in het dagelijks leven functioneerden.

Van de proefpersonen was tijdens de volgperiode van 3 jaar 9,4% niet meer in staat zelfstandig te functioneren. Ouderen die dagelijks 5 of meer koppen groene thee dronken, hadden met 33% significant minder kans op een verslechtering van hun functioneren in vergelijking met personen die dagelijks minder dan 1 kop groene thee consumeerden. Het drinken van 1 tot 2 koppen thee per dag was ook al effectief om de zelfredzaamheid te behouden, maar het effect werd groter bij een hogere theeconsumptie. Dit gold voor zowel mannen als vrouwen.

Dit is de eerste studie waarbij een relatie tussen de consumptie van groene thee en het dagelijks functioneren werd onderzocht. 

Tomata Y, Kakizaki M, [..], Tsuji I. Green tea consumption and the risk of incident functional disability in elderly Japanese: the Ohsaki Cohort 2006 Study. Am J Clin Nutr 2012; 95(3):732-9
Voeg dit artikel toe aan uw website of blog Orthomoleculair artikel delen
 

Geef u nu op voor de gratis orthomoleculaire digitale nieuwsbrieven.

 
Bericht: © Ortho Institute