Ortho Communications & Science

Bibliotheek

Digitale Bibliotheek

Uw browser heeft cookies uitgeschakeld staan.
Dit betekent dat u geen gebruik kunt maken van de functies van deze site of bestellingen kunt plaatsen. Om dit op te lossen dient u cookies aan te zetten of een andere browser te gebruiken die deze wel aan heeft staan.

Download google Chrome
Download Firefox

Login

Om alle artikelen volledig te kunnen lezen dient u ingelogd te zijn.
Wachtwoord vergeten?
Nog geen toegang? »

  

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrieven.


Lees hier onze persberichten.

Vitamine C beschermt tegen hartfalen

Een hoge vitamine C-concentratie in het bloed beschermt tegen hartfalen.

Duitse en Britse onderzoekers analyseerden het vóórkomen van hartfalen bij meer dan 20.000 gezonde mannen en vrouwen in de leeftijd van 39 tot 79 jaar. Ook werd de vitamine C-concentratie bepaald bij de proefpersonen.

Personen met een relatief hoge vitamine C-concentratie in het bloed hadden met gemiddeld 31% een significant lagere kans op hartfalen in vergelijking met proefpersonen met een lage vitamine C-status. Bij iedere toename van de vitamine C-concentratie met 20 μmol/L daalde het risico van hartfalen met 9%. Dit was onafhankelijk van andere beïnvloedende factoren waaronder de bloeddruk, diabetes en roken.

De onderzoekers denken dat een hoge vitamine C-concentratie een gevolg is van een hoge consumptie van groenten en fruit. Ze willen dan ook gaan onderzoeken of een voedingspatroon rijk aan groenten en fruit geadviseerd kan worden ter preventie van hartfalen.

Pfister R, Sharp SJ, [..], Khaw KT. Plasma vitamin C predicts incident heart failure in men and women in European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition-Norfolk prospective study. Am Heart J 2011; 162(2):246-53
Voeg dit artikel toe aan uw website of blog Orthomoleculair artikel delen
 

Geef u nu op voor de gratis orthomoleculaire digitale nieuwsbrieven.

 
Bericht: © Ortho Institute