Ortho Communications & Science

Bibliotheek

Digitale Bibliotheek

Uw browser heeft cookies uitgeschakeld staan.
Dit betekent dat u geen gebruik kunt maken van de functies van deze site of bestellingen kunt plaatsen. Om dit op te lossen dient u cookies aan te zetten of een andere browser te gebruiken die deze wel aan heeft staan.

Download google Chrome
Download Firefox

Login

Om alle artikelen volledig te kunnen lezen dient u ingelogd te zijn.
Wachtwoord vergeten?
Nog geen toegang? »

  

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrieven.

In cola kankerverwekkende stoffen

In Coca Cola, Pepsi Cola en ook andere coladranken zitten kankerverwekkende stoffen.
Het gaat om de stoffen 2-MI en 4-MI die gevormd worden bij de productie van een kunstmatige karamelkleurstof. De producenten voegen bij de verhitting van suikers ammoniak en sulfiet toe. Hierdoor ontstaan de giftige stoffen. Dit gebeurt niet wanneer thuis karamel wordt gemaakt in een pannetje op het fornuis.
In het kader van het National Toxicology Program van de Amerikaanse overheid werd een dierstudie uitgevoerd waaruit bleek dat de stoffen 2-MI en 4-MI leukemie, long-, lever- en schildklierkanker kunnen veroorzaken. Onderzoekers van de University of California bevestigen dat in 5 merken cola flinke hoeveelheden 4-MI worden aangetroffen. Bron is de Amerikaanse lobbygroep CSPI, Center for Science in Public Interest (op 24 oktober 2011 was de website van CPSI niet bereikbaar).
Persbericht CSPI, 16 februari 2011
Voeg dit artikel toe aan uw website of blog Orthomoleculair artikel delen
 

Geef u nu op voor de gratis orthomoleculaire digitale nieuwsbrieven.

 
Bericht: © Ortho Institute