Ortho Communications & Science

Bibliotheek

Digitale Bibliotheek

Uw browser heeft cookies uitgeschakeld staan.
Dit betekent dat u geen gebruik kunt maken van de functies van deze site of bestellingen kunt plaatsen. Om dit op te lossen dient u cookies aan te zetten of een andere browser te gebruiken die deze wel aan heeft staan.

Download google Chrome
Download Firefox

Login

Om alle artikelen volledig te kunnen lezen dient u ingelogd te zijn.
Wachtwoord vergeten?
Nog geen toegang? »

  

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste updates? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrieven.


Lees hier onze persberichten.

IJzersuppletie en bloedarmoede tijdens de zwangerschap

Al dertig jaar wordt ijzersuppletie aangeraden als behandeling voor bloedarmoede tijdens de zwangerschap. Het doel van deze overzichtsstudie van dr N.L. Sloan was om uit te vinden hoe effectief deze ijzersuppletie was. Alle ijzersuppletiestudies die tussen 1966 en 1998 gepubliceerd waren, werden meegenomen in de meta-analyse. Gekeken werd naar de verandering in hemoglobineconcentraties in het bloed van de aanstaande moeders. De gegevens werden gestratificeerd op initiële hemoglobineconcentraties, duur van de suppletie, suppletie met andere essentiële voedingsstoffen en hoeveelheid ijzer, binnengekregen door dagelijkse voeding. Uit de analyse bleek dat ijzersuppletie het hemoglobinegehalte van het bloed inderdaad verhoogt. De mate van verhoging is afhankelijk van de dosis en het initiële hemoglobinegehalte. Nog onbekend is of ijzersuppletie bloedarmoede tijdens de zwangerschap kan voorkomen. Volgens de onderzoekers moet er nog meer onderzoek gedaan worden naar voedsel verrijkt met ijzer, preventie en behandeling van deze vorm van bloedarmoede.
Sloan NL, Jordan E, Winikoff B. Effects of iron supplementation on maternal hematologic status in pregnancy. Am J Public Health 2002; 92(2):288-293
Voeg dit artikel toe aan uw website of blog Orthomoleculair artikel delen
 

Geef u nu op voor de gratis orthomoleculaire digitale nieuwsbrieven.

 
Bericht: © Ortho Institute