Ortho Communications & Science

Algemene orthomoleculaire voedingsleer

algemeeorthomoleculairevoedingsleer.jpg De cursus in één keer De cursus in 10 delen

Voor wie

Wat leert u

Inhoud

Deze cursus brengt u de beginselen van de orthomoleculaire voedingsleer bij: de betekenis van voeding en voedingssupplementen voor de algehele gezondheid en bij lichte ziekten. Onderwerpen zijn onder andere: allergieën, preventieve maatregelen, herkennen van vitaminetekorten, hypoglycemie, gezonde voeding. Deze cursus is samengesteld voor hen die algemene orthomoleculaire voedingsadviezen willen geven, zoals natuurgeneeskundigen, TFH-ers, reflexzone-therapeuten e.a.

Voor wie
De cursus is voor u geschreven wanneer u andere mensen adviseert of wilt adviseren over voeding en voedingssupplementen. Indien u het eens bent met de volgende stellingen, is deze cursus voor u.

  • Voeding is de basis van lichamelijke gezondheid (naast factoren als erfelijkheid, beweging en levensstijl).
  • Voeding is belangrijk voor het mentale functioneren.
  • Het huidige voedingspatroon laat te wensen over
    • zo brengt een zittend leven nu eenmaal andere voedingsgewoonten met zich mee;
    • onze leefgewoonten vragen om extra aandacht voor voeding;
    • voeding is erg belangrijk ter voorkóming van ziekte.
  • Met voeding en voedingssupplementen kan ziekte worden voorkomen en behandeld.
  • Orthomoleculaire voedingsleer kan bij uitstek goed gecombineerd worden met andere therapieën, zoals acupunctuur, aromatherapie, diëtetiek, farmacotherapie, fysiotherapie, homeopathie, kinesiologie, mond- en gebitverzorging, natuurgeneeskunde, reflexzônetherapie, reiki, shiatsu, etc.


Wat leert u

  • U kunt voedingstekorten herkennen.
  • U weet wanneer extra voedingssupplementen nodig zijn.
  • U kunt voedingsadviezen geven en voedingssupplementen adviseren die
    • degeneratieziekten helpen voorkomen: reuma, botontkalking, suikerziekte, kanker, hart- en vaatziekten, staar, etc.
    • lichte aandoeningen kunnen verbeteren: milde hoge bloeddruk, migraine, verhoogde cholesterol, huidproblemen, griep en verkoudheid, overgangsklachten, darmproblemen, galwegenaandoeningen, (voedsel)allergieën, etc.


Inhoud

Deel 1 - Inleiding
Van voedingsleer naar orthomoleculaire voedingsleer

Deel 2 - Gezonde voeding en suppletie
Onze voeding en de noodzaak van voedingssuppletie

Deel 3 - Macronutriënten
De orthomoleculaire visie op koolhydraten (suikers), eiwitten en vetten.

Deel 4 - Micronutriënten
Micronutriënten Vitamines, mineralen en andere voedingssupplementen.

Deel 5 - De vitamines afzonderlijk
Tekorten (herkennen ervan), schadelijkheid, factoren voor verhoogd gebruik.

Deel 6 - De mineralen afzonderlijk
Tekorten (herkennen ervan), schadelijkheid, factoren voor verhoogd gebruik.

Deel 7 - Het immuunsysteem
Hoe te versterken en de vrije radicalentheorie.

Deel 8 - Hypoglycemie en allergieën
Oorzaak van vele aandoeningen. Hoe op te sporen en hoe te behandelen.

Deel 9 - Hart- en vaatziekten en andere welvaartsziekten
Preventie en hoe algemene veroudering tegen te gaan.

Deel 10 - Diverse aandoeningen
Zoals PMS, griep, moeilijke stoelgang, slaapstoornissen, ziekte van Pfeiffer, overgang.

Terug naar boven